Sunday, October 5, 2008

Szingapuri szösszenetek

Kisebb fel-/megjegyzesek Szingirol meg a sulirol. Nem egyszerre irodtak - ha vki netan felfedezne a hangulatbeli kulonbsegeket...

"Szingapur neha kicsi, neha nagy. Ha ejfel korul meg mindig Clarke Quay kozeleben jarunk (az a pentek esti uticel), es mar csak 20 percunk van, h idoben visszaerjunk a suliba, es ne kapjunk buntit (a kesoket gyakran szobafogsagra fogjak, 'to be gated' itteni nyelven) a suli nagyon messze van. Viszont, ha egy szep, tagas parkba, vagy egy homokos tengerpartra vagyodunk, nem sok hely kozul valaszthatunk. Neha ugy erzem, az egesz varos ugyanolyan hatalmas szurke toronyhazak gyujtemenye csucsszuper autok hangyabojaban, neha meg, h egy pezsgo, elettel teli vilagvaros, azsia legmodernebb pontja, tele felfedeznivalo erdekessegekkel. "

"6 ora elteres Magyarorszaghoz kepest, a teli idoszamitas szerint 7. Tehat ha veletlenul nektek este 9 fele fenn talalnatok skype-on, az valszeg azt jelenti, h jol elvagyok csuszva vmi hazival, mert hajnali 3-kor nem gyakran netezek 'just for fun'...:)"

"1 SG $= kb 115 Ft. Egy csomo helyen lehet penzt valtani, USA dollart, Eurot, de sajnos a penztarcamban egyik rejtett zugaban talalt 10000 forintot nem...

Az autok a rossz oldalon kozlekednek! Meg mindig ugy ossze vagyok zavarodva, h merre nezzek eloszor, hogy aztan nehogy egy emeletes busz szelvedojen talaljam magam...Meg a mozgolepcsok is forditott iranyban mukodnek! Viszont egy ev alatt biztos hozzaszokom majd, akkor meg majd a magyar utak lesznek veszelyesek, azt hiszem, nem fogok tul sokat autozni a nyaron...:)"

"Hideg?! Hmm...az az amikor ugy erzed, h egy kicsit ki kell kapcsolni a legkondit?"

"Pára para! Mikor elso nap kileptem a repterrol, ugy ereztem, mintha vmi falnak utkoztem volna: egyszeruen levegot is alig kaptam. A hajam is gyakran 'elmonicasodik', de mar megszoktam:) (na meg nem talaltam eleg kagylot a malaj tengerparton a frizuvaltashoz:D) "

"Rizs es hal minden nap! Es van, aki nem is eszik mast! De azert van valasztek boven: 'nyugati', kinai es indiai kaja plusz salata bar minden ebedre, bufe vacsi, reggelire meg a szokasos muzli meg piritos melle minden nap vmi 'frissen sultet' is kaphatunk (omlett, gofri, amcsi palcsi...). Jaj, tuuul sok a fincsi kaja....Veszelyben a vonalaim...! "

"Tok olcso a Meki! A McFreeze csak kb 200 Ft!(Ööö...persze ezt nem szemelyes tapasztalatbol mondom. Eljen az egeszseges eletmod!) "

"Decemberben Szingapur legnagyobb arenajaban, az Esplanade-ban fogunk kornyikalni a korussal! Tiszta jo!:) "

"...
-'Sorry, what? Are you hungry?'
-"No, I'm from Hungary."
-"Oh, I see....haha...ohm, so that's why you speak spanish...'
-'Hmm? What?'
-'Cause you're from South-America."
....~)

vagy

-'Hey, are you greek?'/
-'Oh, you're from Spain, aren't you?'/
-'I see some turkish in you...'
De hogy magyar lennek...Na sebaj:)"




(folyt. kov.)



2 comments:

Unknown said...

Hát igen, mi Magyarok azért nem vagyunk annyira ismertek Európán kívül.

Anonymous said...

A "turkic" az nem áll messze a valóságtól...

No, NEM a német és zsidó akadmedikusok hazug "fingugráló" meséje alapján.

A turáni származás alapján.

A török így is távoli, de még mindig közelebbi bármely európai nemzetnél.

Dr. Gyarmati - csak neked tartott kiselőadása.