Friday, October 3, 2008

Vegre pentek!

Jajj, ez a het is hosszu volt. De vegre pentek van! Ma este legszivesebben csipkerozsikasat jatszanek, es 100 evig aludnek...
Vagy megsem, mert azert holnap is lesz mit csinalni. Delutan kapasbol egyszerre ket helyen kellene lennem. Eloszor is megismerkedem egy nemet csaladdal, akiknel lehet, h bebiszitterkedni fogok, de ugyanakkor hivatalos vagyok az egyik japan csoporttarsam szulinapi medences partijara is. Szoval delelott meg ajit is kell keresnem Akikonak...:)

De minden okes, ura vagyok a helyzetnek, be tudom osztani az idomet, bizony am! Na jo, meg nem vagyok pro, de azert fejlodom!
Fejlodom. Itt tenyleg ezt erzem. Annyi minden ujjal talalkozom: rengeteg megoldasra varo helyzet, uj arcok fura szokasokkal, varatlan reakciokkal, egy ismeretlen rendszer masfajta elvarasokkal... Itt tenyleg erzem, h minden nap tanulok vmi hasznosat, es ezalatt nem egy ujabb matematikai kepletet ertek. Ma pl a "szocialis szolgalaton" (Beyond social service- Kidsunited) vegre tenyleg tudtam segiteni egy malaj gyerkocnek. Vegulis ez a feladatunk, a kis altalanos sulis lurkokat koorepetalunk pentek delutanonkent, de akkor is szamomra ez a mai volt az elso, amikor ugy jottem el -az egyebkent egyaltalan nem kepeslap szingapuri- napkozis helyrol, h 'na ez tenyleg jo volt':)

Ez pl tetszik a sulinkban, mi tenyleg csinalunk vmit a CAS szolgalat reszekent. Minden nap minimum 3 fele csoport megy korhazakba, gyermekotthonokba, menedekhelyekre, h tegyenek vmit a meglepoen sok hatranyos helyzetu szingapurin. Nehanyan csak jatszanak a kicsikkel, de vannak, akik HIV pozitiv betegeket massziroznak, korabban szolgakent dolgozo noket tanitanak fozni, vagy epp fogyatekosokat lovagoltatnak...En mindenkepp gyerekekkel akartam foglalkozni, es ez a penteki alkalom megtetszett (igy legalabb nem kell a masnapi hazi miatt aggodnom:)), es ugy erzem vegulis jol valasztottam:)

1 comment:

Anonymous said...

Egyházi misszió???