Sunday, October 26, 2008

Vakacio!:D


Okt.27.hetfo Diwali nemzeti unnep

Az oktoberi szunet masodik hete. A 135 koleszos kozul jelenleg 17 vagyunk itt, foleg osztondijasok(NCs rule!:D). A haz csendes, mindenki delig alszik, vagy ha vegzos, egesz nap tanul(na jo, leginkabb csak az afrikai sracok), Rosie epp biliardozik, Mariana a mai adag noodle soup-ja utan takaritja a konyhat, Kristoffal delelott megneztuk az Enchanted-ot, ami kiralylany ruhak rajzolasara kesztetett. Oh, Rosie most inkabb kartyazna...Este indiai baratnonknel Diwali vacsi...Addig meg csak leszunk...Ah,imadom!:D

Na de mar egy egesz het eltelt a szunetbol! De mekkora volt! Vegre egy kis igazi Azsia: Vietnaaaam!!!:D
Szerencsere irogattam neha, ugyhogy most itt van nehany original feljegyzes a naplombol egy kis korettel –vietnami modra:)

Okt.18 szombat reggel fel 8 a repcsin
“Legkozelebb hosszu naci, vastag pulcsi, sapka, sal minimum! Megfagyok! De nem gaz, 1 (vagy 2?) oran belul Vietnamban leszek! Juuuj!” Ha megnezitek a terkepen, Vietnam Szingitol keletre van, tehat teljesen illogikus, h ott egy oraval korabban van(vagyik 6 helyett egy hetig csak 5 ora kulonbseg volt koztem es koztetek). Lengyel baratom tudasara hagyatkozva ez a furcsasag azert van, mert anno Szingapur, Hong Kong es meg egy jelentos kereskedo varos/allam/varosallam megegyezett, h kozos idozonaban elnek tovabb, csakhogy egyszerubb legyen a bizniszkedes. Lol.

Okt.19 vasarnap reggel Ngoc My Hotel Vietnam!!!


Azta paszta. Bizony itt vagyok.5 sing dollar /ej-ert (kb 575 Ft) a csucsos kerek kalapos, orulten motorozo, pho fan(pho=specko leves) vietnamiak kozott. Maria baratnonk gyors felvilagosito kursusa Ho Chi Minh City-r0l: nincs tomegkozlekedes(vegulis egy 9 millio lakosu varosban ez nem is olyan szokatlan, ugye?), mindenki motorozik, a turistak meg taxiznak. De legyunk resen, a soforok kiszurjak a friss husikat, es neha megprobalnak hasznot huzni beloluk.
Oh, ja, azt meg nem is mondtam,h h is jott Vietnam! Egesz egyszeruen, az egyik baratnonk, a nemet szarmazasu Maria Vietnamban lakik mar egy jo ideje, es o hivott meg minket magahoz. Vagyis inkabb, mivel kis csapatunk 10 fot szamlalt nem egeszen magahoz: egy Ngoc My nevu hotelben szalltunk meg, de Maria igazi mar majdhogynem magyar vendegszeretettel fogadott minket.
(folyt.kov.)

No comments: