Thursday, November 13, 2008

Forradalom! Reszkessetek!

Mert jonnek az NC-k!
'Ho, NC?! What’s that? No Contingency? Or what?’
Nem nem nem, draga bejaros fizetos diakok. Mi vagyunk az osztondijasok (National Committee students), akik a United World College elvek miatt jottunk ide, ebbe a suliba, nem pedig azert, mert apu szepen bevajazott minket a varolista elere. Es mi szeretnenk kozosseget alkotni veletek, meg szeretnenk, ha tudnatok, h a vilagon nem 1 vagy 3000 ilyen suli van, meg azt is ertekelnenk, ha tudnatok a mozgalom mottojat,vagy legalabb azt, h letezik. Es van egy olyan meresz almunk, h egyszer hajlandoak lesztek kilepni a kis megszokott klikketekbol, es UWC diakkent keresitek majd az ujat, a masmilyet. Bar lehet, h messzire mentunk...

Na ja, itt van min valtoztatni. De van egy lelkes kis csapatunk, es tenyleg hiszunk benne, h tehetunk vmit, tudunk valtoztatni a helyzeten. Szoval nemreg titkos szervezkedesbe kezdtunk, suliszerte kozvelemenykutattunk, teszteltuk a nepet, es jovo csutortokon mar az igazgato helyettessel es bandajaval talizunk. Ha minden jol sul ki, akkor engedelyt kapunk egy nagyobbacska kampanyra, amiben tulkeppen magarol a United World College mozgalomrol tartanank eloadasokat, es hirdetnenk az iget az elvekrol, meg h hogyan is kene jobban elni veluk.

De persze azert ez egy eleg specko helyzet. Ez a suli nem egy atlagos UWC, es nem is lesz az soha. (Bar mi az h atlagos,na es jo-e atlagosnak lenni?) Majdnem 3000 diak, aminek a 90%-a bejaros fizetos, 8%-a fizetos koleszos, es mindossze kb 2%-a valogatott osztondijas diak (32 a 2800-bol kb , ki lehet szamolni). Na ja.

Nem azt mondom, h mi vagyunk a jo fiuk, ok meg a rosszak, mert rengeteg jo arc ot ismerek a bejarosok kozott, akiket tenyleg ott vannak mindenutt, es nyitottak az uj kapcsolatokra, es tenyleg klassz sracok, akiket nagyon szivesen latnek a koleszban. Csak azert lenne meg kit teriteni. De van remeny, jo lesz ez!:)

No comments: